Pályázatok

A T-FORG Trans Kft. fejlesztése

A T-FORG TRANS Kereskedelmi, Alkatrészgyártó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 157 601 483 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez “A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című Felhívásra benyújtott “A T-FORG Trans Kft. fejlesztése” című, GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03090 számú támogatási kérelem keretében.

Kedvezményezett neve: T-FORG TRANS Kereskedelmi, Alkatrészgyártó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: A T-FORG Trans Kft. fejlesztése

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03090

Szerződött támogatás összege: 157 601 483 Ft

A támogatás mértéke: 70 %

A projekt tartalma: Az európai uniós támogatás felhasználásával technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzését, napelemes rendszer telepítését és munkavállalóink képzését valósítjuk meg. A projekt megvalósítása során a 25.62 – Fémmegmunkálás főtevékenységünket kívánjuk fejleszteni a 4484 Ibrány, Palocsa út 12. szám alatt található telephelyünkön.

A pályázat keretein belül az alábbi eszközök kerülnek beszerzésre:

4 db Neway NL161E automata CNC esztergagép

4 db Neway VM740S megmunkálóközpont

Az eszközbeszerzés célja a munkafolyamatok automatizálása, ezzel csökkentve a gyártási időt és a hibalehetőségeket.

Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása: a gyártócsarnokunk tetején egy 50 kWh napelemes rendszer kiépítésére kerül sor, amellyel a termelés során elhasznált elektromos energia egy részének kiváltása várható.

Képzési szolgáltatás: 1 fő munkavállaló Soft skill munkavédelmi képviselő képzésben vesz részt.

A fejlesztések eredményeként a gyártókapacitás megnövekedését, valamint a bevétel 10-15 százalékos növekedését várjuk. A beruházás hozzájárul a gyártási folyamatok gyorsabb és hatékonyabb elvégzéséhez, hiszen olyan munkafolyamatok kerülnek gépiesítésre, amelyek eddig jelentős emberi erőforrást kötöttek le.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.10.31.

T-Forg Trans Kft. tanműhely építési pályázata.

2017. novemberében a Nemzetgazdasági Minisztérium minisztere Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprészéből 204.829.240 forint támogatást ítélt meg társaságunknak új tanműhely épület létesítésére. A 73%-os intenzitású forrásból Ibrány település ipari parkjában, a termelőcsarnokunktól elkülönülve, de annak szomszédságában 1200 négyzetméteres komplexum épül fel, amely a nálunk tanuló diákok szakmai képzésén túl a napközbeni étkeztetésüket is biztosítja.

T-Forg Trans Kft. kapacitásnövelő beruházásának támogatása
GINOP-1.2.2-15-2015-00672

A pályázat során két Mill-BR-600 típusú CNC megmunkáló központ beszerzése valósult meg. A szerszámgépek alkalmasak acél, öntöttvas, réz, alumínium, különféle ötvözetek megmunkálására. A gépek CNC vezérlővel és szervóhajtásokkal vannak felszerelve, a pozicionálási pontosság és egyúttal a termelékenység növelése és a megmunkálás automatizálása, a gépkezelő biztonsága érdekében. A vásárolt gépekkel a fém alkatrészek gyártását, a cég fémmegmunkálási tevékenységét fejlesztettük. Ezáltal a megrendelőinket szélesebb körben tudjuk kiszolgálni. A beruházás az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásában valósult meg. A támogatás intenzitása 70 százalék.

A támogatás összege: 30 040 360 forint.
Projekt összköltség: 42 914 800 forint

Megvalósítás kezdete: 2016.02.23
Megvalósítás vége: 2017.02.20

A T-Forg Trans Kft. kapacitásnövelő beruházása
GINOP-1.2.2-16 -2017-01418

A növekvő megrendelői igény miatt vált szükségessé vállalkozásunk további fejlesztésére, gépparkunk növelésére ez a kapacitásnövelő beruházás. Az általunk beszerzett eszközök a gyorsaságuk mellett a precizitásukkal is kiemelkednek a hasonló kategóriájú gépek közül. A termelésbe való beállításával a gyorsabb alkatrészgyártást és a nagyobb pontosságuk miatt a hibás, selejtes alkatrészek minimalizálását sikerült elérnünk. A magyar nyelvű kezelőfelületen a szakembereink rövid idő alatt el tudják sajátítani a gép programozását, a felület logikus felépítésén pedig a programok bevitele is felgyorsul. A gépek üzembeállításával a gyártási idő akár 10-15 százalékkal is csökkenhet, amely nemcsak időt, de rezsi költséget is megtakarít a cégünkbek. A beruházás az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásában valósult meg. A támogatás intenzitása 50 százalék.

A támogatás összege: 39 345 064 forint.
Projekt összköltsége: 78 690 128 forint.

Megvalósítás kezdete: 2017.08.01
Megvalósítás vége: 2018.07.31

Gyakornokok foglalkoztatása a T-Forg Trans Kft-nél
GINOP-5.2.4-16 -2017-02096

A T-Forg Trans Kft. fémforgácsolással, fém alkatrészek és különböző szerszámgépek gyártásával, szervizelésével és kereskedelmével foglalkozik. Egyre növekvő export-termelésünk teljes mértékben lekötötte szabad kapacitásainkat, amely miatt fejleszteni szükséges gépparkunkat és növelni alkalmazottjaink létszámát. A projekt során szerszámgép-gyártó kapacitásunkat kívántuk fejleszteni. Megrendeléseink száma az elmúlt években kiemelkedően nőtt, amelynek köszönhetően munkatársaink számát is növeltük. Ennek a projektnek a keretében elsősorban a karbantartó csapatunkat kívánjuk bővíteni a gyakornokok foglalkoztatásával. Az újonnan felállított csapat feladata az eszközparkunk felügyelete, a felmerülő hibák elhárításán túl az új telephelyünk üzemi berendezéseinek, épületeinek, külső területeinek rendben tartása, kisebb javítási munkák elvégzése. Ezen felül két fő irodai munkatárs felvétele is szükségszerűvé vált, ők a megnövekedett gyártási munkánk ügyintézésében, a rendelések összeállításában, dokumentálásában vesznek részt. A hozzánk belépő gyakornokok részére a tovább foglalkoztatási kötelezettséget követően – kölcsönös megfelelés esetén – szeretnénk hosszú távú munkát biztosítani vállalkozásunknál. A szakmai tapasztalatunk alapján ugyanakkor a gyakornoki idő letöltését követően a szabad munkaerőpiacon is előnnyel indulnak kiváló referenciánk miatt. A várt eredmények között a termelő munka zavartalansága az elsődleges, amelynek köszönhetően termelő képességünket folyamatosan fent tudjuk tartani, ezáltal magasabb alkatrész számot tudunk gyártani egységnyi idő alatt. Másodlagosan hat fő szakképzett munkaerővel bővül vállalkozásunk, amellyel a szakmai munkánk színvonala tovább fokozható.
A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásában valósult meg. A támogatás intenzitása 100 százalék.

A támogatás összege: 22 825 282 forint.
Projekt összköltsége: 22 825 282 forint.

Megvalósítás kezdete: 2017.11.20
Megvalósítás vége: 2019.05.20

A T-FORG TRANS Kft. munkavállalóinak képzése a versenyképesség növelése érdekében
GINOP-6.1.6-17-2018-00731

A T-Forg Trans Kft. számára fontos szempont, hogy a munkavállalóit ösztönözze és támogassa az egész életen át tartó tanulásban, így a munkavállalók jobban tudnak alkalmazkodni a munkaerő-piaci és társadalmi változásokhoz. A projekt a keretében a cégünk az alábbi képzések megvalósítását tervezi:
• OKJ 34 521 03 Gépi forgácsoló (960 óra) 10 fő részére – az OKJ-s képzés a Kft. profiljához igazodik. 10 fő vesz részt a képzésen, ezáltal megnövelve a vállalkozás versenyképességét és esélyét a terjeszkedésre is. Irinyi Terv keretében besorolható: 2562 vállalati tevékenységi körhöz – szervesen kapcsolódik ehhez a képzés.
• OKJ 31 853 05 Intézménytakarító (240 óra) 7 fő részére. Ez az OKJ-s képzés is szervesen kapcsolódik a vállalkozás mindennapi életéhez, környezettudatosságához.
• Első lépések a digitális világba – IKER 1 szintű képzés 3 fő részére – a digitális gazdaságba történő beilleszkedés javítása érdekében elengedhetetlen ez a képzés. Célunk a munkakörökhöz kapcsolódó általános és speciális informatikai szaktudás átadása.
• IPAR 4.0 Felkészülés Képzés (szervezeti filozófia vállalati bevezetéséhez valamint fejlesztéséhez szükséges munkavállalói kompetenciák fejlesztése) 2 fő részére
A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásában valósult meg. A támogatás intenzitása 100 százalék.

A támogatás összege: 14 200 000 forint.
Projekt összköltsége: 14 200 000 forint.

Megvalósítás kezdete: 2019.01.02
Megvalósítás vége: 2019.12.31

Foglalkoztatásbővítés ösztönzése a T-FORG TRANS Kft.-nél
GINOP-5.3.12-19-2020-00200

A T-Forg Trans Kft. fémforgácsolással, fém alkatrészek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó kisvállalkozás, amely az Észak-Alföldi régióban, Ibrányban lévő telephelyén végzi tevékenységét. A pályázat keretében munkavállalói létszámunk növelésére kerül sor, amely a gyártási és értékesítési kapacitásunkat fejleszti. A kereskedelmi hálózat kialakításához szükséges egy fő adminisztrátor és egy fő üzletkötő felvételére került sor. Egy fő mechanikai és egy fő elektromos szerelő felvétele a szervizhálózat kialakítása érdekében szükséges. Az ő feladatuk a meglévő eszközparkunk felügyelete is, a saját gyártógépjeinkben felmerülő hibák elhárítása, javítási munkák elvégzése. Ezzel gyártó kapacitásunk folyamatos lesz, az esetleges leállások nem mennek a teljesítmény rovására. 

A projekt keretében gyártó kapacitásunkat is növeltük, két új munkaállomás kiépítésével. Itt két fő gépbeállító és négy fő segédmunkás került felvételre. Az itt dolgozó munkavállalók elsődleges feladata a kereskedelmi tevékenységünk támogatása, a „hagyományos” alkatrész gyártás folyamatán túl.  A két munkaállomáson a jelenlegi munkarend szerint, két műszakban dolgoznak az új munkatársak. 

A beruházás az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásában valósult meg. A támogatás intenzitása 70 százalék.

A támogatás összege:  61 375 440 forint.
Projekt összköltség: 87 679 200 forint

Megvalósítás kezdete: 2020.05.01
Megvalósítás vége: 2022.04.30